Kádár Tamás honlapja
Legfrissebb hírek
     
Menü
     
Nemzetközi szereplések
     
Utánpótlás válogatott
     
ZENE
     
Szurkolók írták

 

     
Képtár
     
Elérhetőség
     
VENDÉGKÖNYV

Ide írhatsz!

     
Bannerem
     
Társalogjunk!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Ennyien jártak nálam
Indulás: 2007-03-03
     
U 21 Toulon Mini VB

2011. 05. 23. ATouloni Tornára készül a válogatott

Róth Antal korosztályos csapata a Dél-Franciaországban évente megrendezett nem hivatalos U21-es világbajnokságra készül.

Róth Antal szövetségi edző kijelölte a 39. Toulini Tornára készülő 24 fős játékoskeretét. A csapat nehéz mérkőzések előtt áll: Kínával, Mexikóval és Franciaországgal alkotja a torna B-csoportját.

 - Több játékos jelezte, kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik, így indokolt volt a bővebb keret összehívása - mondta el az mlsz.hu-nak a szakember. - A játékosok péntektől a telki edzőközpontban készülnek, és a keddi utazás előtt egy nappal, jövő héten hétfőn szűkítjük húsz fősre a keretet.

A mieink június 2-án Kína ellen játszanak 16.45 órakor Hyèresben, két nappal később 16.15-től Nizzában Mexikó következik, majd az utolsó magyar vonatkozású csoportmeccset június 6-án, 18 órától Aubagne-ban rendezik. Az elődöntőket június 8-án tartják, a döntő 10-én lesz Toulonban.

2011.05.28. Sérülések nehezítik Róth Antal helyzetét

A szeptemberben kezdődő Eb-selejtezőkre készülő U21-es válogatott számára fontos állomás a jövő héten induló Touloni Torna.

Róth Antal ezúttal sem számíthat több meghatározó, korábban jól teljesítő játékosára, de a keret tagjai így is készen állnak a franciaországi megmérettetésre. 

– Optimális helyzet sosincs – kezdte az mlsz.hu-nak adott nyilatkozatát Róth Antal szövetségi edző –, ezt tudom az idősebb kollégáktól, és ezt erősítik saját tapasztalataim is. Tavaly ősszel kezdtük a felkészülést, végig volt valami, ami hátráltatta a programunkat. Ez a mostani, rangos nemzetközi torna előtt sincs másként, hiszen ezúttal is komoly „kompromisszumokat” kell kötnünk.

Mint a szakember hozzátette, érzékenyen érinti a csapat helyzetét több jelentős NB I-es tapasztalattal rendelkező futballista kiválása.

– Az NB I-es sikerei előtt már a válogatottnál bizonyító Lázár Bence, és az utolsó fordulóban is eredményes Tischler Patrik arról értesített, hogy sérült. Elmondásuk szerint fájdalmaik voltak a bajnokság hajrájában, és úgy „drótozták össze” őket a sűrű program közepette, meccsről-meccsre. Érthetően az előttünk álló időszakban szeretnének minél előbb regenerálódni, s bár megjelentek a mai találkozón, szinte biztosan nem számíthatunk rájuk.

Szintén a bajnokság végén szenvedett kellemetlen vállsérülést a kaposvári Balázs Benjámin, aki ugyancsak állandó tagja volt a Monicomp Ligában szereplő Kaposvárnak, és aki Horvátország ellen gólt lőtt az U21-es válogatottban.

 

Mivel a másodosztályú bajnokság még tart, és itt ezekben a napokban dől el a feljutás, valamint a kiesés kérdése, ezért rendkívül körültekintően kellett eljárnunk az NB II-es játékosok válogatásánál is, a klubokkal való harmonikus, őszinte kapcsolatunk fenntartása érdekében – fogalmazott Róth Antal, és hozzátette, remélhetően ebből a klubokkal kialakult jó kapcsolatból később profitálhat a csapat.

Örömteli hír ugyanakkor, hogy Kádár Tamás, a Newcastle United védője hosszan tartó sérülésből felépülve ismét teljes értékű munkát végezhet, és a csapat rendelkezésére áll a jövő héten induló 39. Touloni Tornán is.

 

Ami a válogatott programját illeti, a játékosok pénteken az MLSZ székházánál találkoztak, ahonnan a szövetség telki edzőközpontjába vonultak. A keddi elutazásig itt készül a csapat a nem hivatalos világbajnokságra.

A mieink június 2-án Kína ellen játszanak 16.45 órakor Hyèresben, két nappal később 16.15-től Nizzában Mexikó következik, majd az utolsó magyar vonatkozású csoportmeccset június 6-án, 18 órától Aubagne-ban rendezik. Az elődöntőket június 8-án tartják, a döntő 10-én lesz Toulonban.

Az első két csoportmérkőzést élőben közvetíti az Eurosport2.

2011.05.30. Gulácsi, Kádár, Simon - itt az U21-es keret a mini vb-re

Róth Antal szövetségi edző a hétfő délelőtti edzést követően kijelölte a touloni tornára utazó U21-es válogatott 20 fős keretét. A magyar korosztályos csapat kedden utazik Dél-Franciaországba, a mieink csütörtökön, Kína ellen játsszák első csoportmérkőzésüket a nagy presztízsű tornán. A keretből a már korábban kidőlt Lázár Bence, Tischler Patrik és Balázs Benjámin maradt ki.

- pepsifoci.hu - Péntek óta az U21-esek nem hivatalos világbajnokságára, a Touloni Tornára készül az MLSZ telki edzőközpontjában a magyar korosztályos csapat, amelynek felkészülését sérülések nehezítették az utóbbi napokban (Lázár Bence és Tischler Patrik már az edzőtáborozás kezdete előtt jelezte, hogy kihagyja a nemzetközi tornát, és nem jött rendbe Balázs Benjámin vállfájása sem).

Simon Ádám is kisebb sérüléssel bajlódott a hétvége folyamán, az elsőre komolynak tűnő hátproblémáról azonban kiderült, hogy nem súlyos, a középpályás végül a szakmai stáb rendelkezésére tud állni - írja az mlsz.hu.

A mieink június 2-án, 16.45 órakor Kína ellen játszanak Hyeresben, két nappal később, 16.15-től Nizzában Mexikó következik, majd az utolsó magyar vonatkozású csoportmeccset június 6-án, 18 órától Aubagne-ban rendezik. Az elődöntőket június 8-án tartják, a döntő 10-én lesz Toulonban.

Az U21-es válogatott kerete:

Kapusok: Gulácsi Péter (Liverpool), Megyeri Balázs (Olimpiakosz)

Védők: Szokol Zsolt (Újpest), Litauszki Róbert (Újpest), Fiola Attila (Paks), Szeleczki Alex (Videoton), Kádár Tamás (Newcastle United), Kálnoki-Kis Dávid (MTK), Sváb Dániel (Ferencváros), Katona Máté (Vasas)

Középpályások: Bódi Ádám (DVSC-TEVA), Simon Krisztián (Feyenoord), Simon Ádám (Haladás), Tajthy Tamás (Újpest), Kiss Máté (Győri ETO), Balogh Balázs (Újpest), Gosztonyi András (Videoton), Egerszegi Tamás (Újpest)

Csatárok: Balajti Ádám (Újpest), Futács Márkó (Ingolstadt), Eppel Márton (MTK Budapest)

A program:

Június 2., 16:45 (Hyères): Magyarország - Kína
Június 4., 16:15 (Nizza): Magyarország - Mexikó
Június 6., 18:00 (Aubagne): Franciaország - Magyarország
Június 8., Elődöntő
Június 10., Döntő

Róth Antal szövetségi edző a hétfő délelőtti edzést követően kijelölte az U21-es válogatott 20 fős keretét. A magyar korosztályos válogatott kedden utazik a dél-franciaországi Toulonba, ahol csütörtökön, Kína ellen játssza első csoportmérkőzését.

Péntek óta az U21-esek nem hivatalos világbajnokságára, a Touloni Tornára készül az MLSZ telki edzőközpontjában a magyar korosztályos csapat, amelynek felkészülését sérülések nehezítették az utóbbi napokban (Lázár Bence és Tischler Patrik már az edzőtáborozás kezdete előtt jelezte, hogy kihagyja a nemzetközi tornát, és nem jött rendbe Balázs Benjámin vállfájása sem). Simon Ádám is kisebb sérüléssel bajlódott a hétvége folyamán, az elsőre komolynak tűnő hátproblémáról azonban kiderült, hogy nem súlyos, a középpályás végül a szakmai stáb rendelkezésére tud állni.

- Kikértük az MLSZ orvosi bizottságát vezető dr. Varga Péter Pál véleményét is, aki arról tájékoztatott bennünket, hogy Simon Ádám állapota megnyugtató, várhatóan bevethető állapotban lesz a mérkőzésekre - mondta el Róth Antal.

 A csapat délelőtti edzését élőben tekintették meg a pro licences hallgatók is, akik a továbbképzés előadásain vesznek részt Telkiben.

A mieink június 2-án, 16.45 órakor Kína ellen játszanak Hyeresben, két nappal később, 16.15-től Nizzában Mexikó következik, majd az utolsó magyar vonatkozású csoportmeccset június 6-án, 18 órától Aubagne-ban rendezik. Az elődöntőket június 8-án tartják, a döntő 10-én lesz Toulonban.

 

 "Túllépni a fájdalomküszöbön" - negyedszázad után ismét Toulonban a magyar utánpótlás

Huszonöt év után kapott újra meghívást a magyar válogatott az egyik legnagyobb presztízsű utánpótlás-viadalra, a touloni tornára. Róth Antal csapatának nehéz dolga lesz, ha az elődökhöz méltón akar szerepelni, a magyar csapat nem is tűzött ki konkrét célt maga elé, a szakvezető szerint az esélytelenek nyugalmával lépnek pályára.

Gosztonyi Toulonban újra felhívhatja magára a menedzserek figyelmét

Az első hivatalos utánpótlás-világbajnokságot a FIFA 1977-ben rendezte meg, korábban csak egyetlen nagy torna volt, ahol világ legjobbnak tartott U21-es válogatottjai összemérhették az erejüket. Ez volt a touloni torna, amelynek hivatalos neve Touloni Ifjúsági Fesztivál, és amely mind a mai napig az egyik legnagyobb presztízsű korosztályos viadalnak számít.

Toulonban először 1967-ben rendezték meg az ifjúsági tornát, de azon még nem válogatottak, hanem klubcsapatok szerepelt, az első helyet a belga Anderlecht szerezte meg a csehszlovák Slovan Bratislava legyőzésével. Ezt hétéves szünet követte, 1974-ben pedig már nemzeti csapatok is indultak. A következő évben már csak válogatottakat hívtak meg, ezért a tornát nemhivatalos ifjúsági világbajnokságnak is tekintették.

A torna hírnevét az is megalapozta, későbbi világklasszisok egész sora tűnt fel itt az évek során. A viadal gólkirálya volt Jean-Pierre Papin (1985), Alan Shearer (1991), Manuel Ruí Costa (1992), Thierry Henry (1997), míg a legjobb játékosnak járó trófeát megkapta többek között David Ginola (1987), Juan Román Riquelme (1998) és Javier Mascherano (2003) is. Megfordult Toulonban még Hriszto Sztoicskov és Cristiano Ronaldo is, de meglepő módon nekik nem jutott semmilyen trófea.

Törőcsik Hugo Sánchezt és Valdanót múlta felül

Az első években a magyar válogatott is gyakori vendég volt Toulonban, és 1978-ban meg is nyerte a tornát, a döntőben a házigazdákat legyőzve. A gólkirály a tatabányai P. Nagy László volt, a csapat kapuját Zsiborás Gábor védte, játszott Péter Zoltán, Hannich Péter és Szántó Gábor is.

1974-ben másodikok lettünk a lengyelek mögött, az egyéni elismeréseket azonban a magyarok gyűjtötték be: a gólkirályi cím Sipőcz Józsefé lett, aki négyszer talált be (a csatár egyébként teljes NB I-es karrierje során összesen hat gólt ért el), míg a torna legjobb játékosának Nyilasi Tibort választották. Ezt a díjat 1979-ben Gyimesi László érdemelte ki (pedig a tornán ott volt a későbbi argentin klasszis, Ramón Díaz is), a gólkirályság pedig további két alkalommal lett magyaré. 1975-ben Törőcsik András szerezte a legtöbb találatot, olyan későbbi világsztárokat megelőzve, mint a mexikói Hugo Sánchez vagy az argentin Jorge Valdano. Az utolsó magyar szerepléskor, 1986-ban pedig Zvara József végzett a góllövőlista élén, köszönhetően többek között annak, hogy eredményes volt a Laurent Blanc által irányított francia védelem ellen is.


Az elmúlt huszonöt évben a magyar csapatot egyszer sem hívták meg Toulonba, de most ismét ott leszünk a tornán. Mégpedig kifejezetten erős csapattal, habár Róth Antalnak sérülés miatt le kellett mondania az újpesti Lázár Bence, az MTK-s Tischler Patrik és a kaposvári Balázs Benjámin játékáról. "Rizikót így is vállaltunk, mivel velünk tart Kádár Tamás, aki hosszú sérülés után építi magát, Simon Ádám pedig idegbecsípődéssel kórházi ellátásra szorult, de bízunk benne, hogy képes lesz teljes értékű munkát végezni Toulonban" - mondta az [origo]-nak a válogatott szövetségi edzője.

A csapat sorrendben Kínával, Mexikóval és Franciaországgal játszik, egyik sem ígérkezik könnyű ellenfélnek.

"Bízom a játékosok akaraterejében, kitartásában, elszántságában, és abban, hogy képesek lesznek fájdalomküszöbükön túllépni, mert a torna minden találkozóján erre lesz szükség" - mondta Róth Antal a szakvezetés várakozásairól. "Nincs megfogalmazott cél, mindig nyerni szeretnénk, de tisztában vagyunk az ellenfeleink játékerejével. Az eddigi eredményeink nem igazán biztatóak, mondhatnám, az esélytelenek nyugalmával utazunk Franciaországba. Szem előtt tartjuk, hogy a szeptemberi Eb-selejtezőkre kell összeállnunk. Az önbizalmunknak jót tenne egy eredményes touloni szereplés, és a hitelességünk fenntartása érdekében is minél pozitívabban kellene zárnunk."

A házigazda franciák nem a legerősebb csapatukkal szerepelnek a tornán, mivel ők ott lesznek a júliusi U20-as világbajnokságon is, és az a keret Francis Smerecki vezérletével külön készül. De a touloni garnitúra sem gyenge: három játékos (a nantes-i Loic Nego, a strasbourg-i Loic Damour és a toulouse-i Yannis Tafer) megmaradt az első csapatból, mellettük pedig több Ligue 1-ös rutinnal rendelkező labdarúgó is bevetésre vár. Érdemes lesz például odafigyelni Damien le Tallecre, akinek bátyja, Anthony egykoron a Liverpoolban is megfordult, ő pedig jelenleg a Borussia Dortmund focistája, bár az elmúlt szezonban többnyire csak a tartalékok között játszott, ráadásul nemrégiben épült fel egy súlyos sérülésből.

A mexikói keretben egyetlen kivétellel csupa otthon szereplő futballista kapott helyet (a kapus Carlos López Rubio az argentin Talleres Córdobában véd), a csapat leginkább a Guadalajára épül, ahonnan öt játékost is meghívtak. A mindössze tizennyolc éves támadó, Erick Torres a legnagyobb tehetség, ő ebben a szezonban a felnőttek között hétszer volt eredményes a mexikói bajnokságban. A kínaiak közül hárman is a francia Metzben légióskodnak, egy játékosuk pedig a portugál Boavistában pallérozódik.

Ha a magyar csapat az első két hely valamelyikén végez a csoportban és továbbjut, úgy találkozhat az A csoportban Elefántcsontpart, Portugália és Kolumbia mellé besorolt olaszokkal is, akikkel ősszel Eb-selejtezőn is meg kell küzdenie.

"Az olaszokról már így is a legtöbb felvételt sikerült beszereznünk. A hírek és az eredményeik is azt bizonyítják, hogy félelmetesen jók. Toulonban rendre előttük játszunk majd, így lesz lehetőségünk többször is megnézni őket élőben. Velük szemben várhatóan borítani kellene a papírformát az Eb-selejtezőkön" - mondta Róth Antal.

Ciro Ferrara csapatában ott van a már a nagyválogatottban is bemutatkozott, Inter-nevelésű védő, Davide Santon, a csatársorban pedig a karrierje során már tizennyolc élvonalbeli gólnál járó Alberto Paloschi (ő a Milan nevelése, de január óta a Genoa játékosa), illetve a Chelsea által márciusban a Swansea-nak kölcsönadott, és az angol másodosztályban kilenc mérkőzésen hat gólt szerzett Fabio Borini kaphat lehetőséget. Az olaszok 22 fős stábbal utaztak, amelyben ott van a szövetség utánpótlás-igazgatója, Arrigo Sacchi is, de még külön szakácsot is vittek magukkal.

Gulácsiékra az "új C. Ronaldo" is vár - Amit a touloni tornáról tudni kell

Nem hivatalos U21-es világbajnokságnak is nevezik, olyan sztárok tűntek fel története során, mint Passarella, Cafú, Zidane, Kaká, vagy Mascherano, Az 1967 óta megrendezésre kerülő Touloni Ifjűségi Fesztiválon idén a magyar U21-es válogatott reménységei is megmutathatják magukat, ráadásul komoly ellenfelekkel szemben bizonyíthatják tehetségüket.

Idén 39. alkalommal kerül megrendezésre a Touloni Ifjúsági Fesztivál, amely az U21-es korosztály nem hivatalos világbajnokságának számít, nem érdemtelenül.

A rendezvény története során ugyanis számos olyan futballista tűnt fel, akik később világklasszissá nőtték ki magukat.

A teljesség igénye nélkül Daniel Passarella, Jorge Valdano, Claudio Taffarel, Cafú, Zinedine Zidane, Thierry Henry, Alan Shearer, Juan Román Riquelme, Rui Costa, vagy Javier Mascherano is a franciaországi tornán indult el a világhírnév felé, de említhetnénk akár Nyilasi Tibort, vagy a tragikusan fiatalon elhunyt Zsiborás Gábort is.

Őket követhetik akár most Gulácsi Péterék, hiszen a 2011-es viadal hat résztvevője között ott találjuk a magyar U21-es válogatottat is.

Róth Antal legénységére igen kemény ellenfelek várnak, hiszen a mindig jól szereplő, házigazda Franciaország mellett Mexikó, és a némileg sötét lónak számító Kína együttesével kell majd megküzdeniük a két továbbjutó helyért.

A másik csoportban Olaszország, Kolumbia, Elefántcsontpart és Portugália feszül majd egymásnak. 

A touloni fesztivál fontossága és a magyar válogatott esélyei kapcsán egy témában igen jártas szakembert, Sallói Istvánt, a Wolverhampton Wanderers játékosmegfigyelőjét faggattuk.

- Egyrészt nem hivatalos vb-nek számít ebben a korosztályban, így aki él és mozog, az ott lesz ezen a tornán. Ha valami, ez igazán komoly eseménynek számít, a srácoknak egyéni karrierjük szempontjából nagyon fontos ez a megméretés. Kína kevésbé érdekes a nemzetközi piacon, igazából inkább csak egy érdekesség. Mexikó azért érdekes, mert az ottani tehetségeket igazából Európában lehet megtekinteni, itt tudnak komoly képet kapni róluk. A franciák pedig a világ egyik legjobb utánpótlásával rendelkeznek, hemzsegnek a tehetségektől, tinisztároktól már ebben a korosztályban is. A kínaiak kevésbé fontosak, tőlük nem várok nagy eredményt. Magyarország Mexikóval küzdhet a továbbjutásért, amire azt gondolom, mindenképpen van esély. itt jegyezném meg, hogy a magyar futball egyik legnagyobb problémája, hogy túlzottan a csapatjátékra helyezzük a hangsúlyt. Úgy érzem, kevésbé fontos, hogy meg tudjuk-e fogni a franciákat, minthogy feltűnjön két-három olyan játékos, akikre külföldi topcsapatok is felfigyelnek. Jó példa erre, hogy az U20-as vb-n szerepelt csapatból igazán senki nem tudott eddig nagyot alkotni, hiszen ott is csapatként voltunk jók, nem egyéniségek terén. Ezt a válogatási elveknél is figyelembe kellene venni, hiszen van pár olyan játékos, aki most az NB I-ben is berobbant, és én is kiváncsi leszek, mire lesznek majd képesek - mondta Sallói István a Sport365.hu-nak. 

A szakembert arról is megkérdeztük, van-e esetleg olyan játékos, aki ismerős számára a mezőnyből, és külön felhívná rá a figyelmet. 

- Igazából nincs, ez a korosztály kicsit kiesik az én megfigyelési körömből, nekem a fiatalabbakat kell figyelnem és megtalálnom az ígéretes játékosokat, hiszen ebben a korban a komoly tehetségek már európai nagycsapatokban pallérozódnak. Számomra a magyar játékosok teljesítménye, és összehasonlítása miatt lesz fontos a torna, amelyen egyébként én is ott leszek a lelátón. 

A kiemelkedő tehetségek kapcsán bevett szokás, hogy valamely komoly világsztárhoz, klasszishoz hasonlítják őket. Az idei tornán például ott lesz az a kolumbiai James Rodriguez, akit például már az "új Cristiano Ronaldóként" is aposztrofáltak.

Íme egy videó Rodriguez legszebb megmozdulásaiból: 

Sallói szerint pozitív és negatív hatása is lehet az efféle összehasonlításoknak. 

- Egyetlen egy oka van ennek, az, ha az ember lát egy tehetséget, az általában mozdulataira, kinézetre egy nagy játékosra emlékezteti. Ezek az összehasonlítások kicsit segítik bekalibrálni a játékost, mégis mire lehet számítani tőle. Én is szoktam használni ilyeneket a jelentéseimben, teszem azt, valakit Rooney-típusú csatárként aposztrofálva, hogy milyen típusú játékosra lehet számítani, ez ilyen szempontból fontos. Negatív hatása is lehet viszont, hiszen ha valaki Cristiano Ronaldót említi egy tehetség kapcsán, akkor elkerülhetetlen, hogy az illetőtől azután sokat várnak majd. 

Nem a fent említett James Rodriguez lesz azonban az egyetlen ismert nevű játékos a mezőnyben, hiszen a kereteket böngészve akad azért jócskán olyan név, aki fiatal kora ellenére nem ismeretlen az európai futballban.

A csoportunkban a francia válogatott soraiban ott van az a Yannis Tafer, aki 2008-ban gólkirály lett az U17-es Eb-n, 2010-ben pedig az U19-es Eb-t megnyerő gall csapatnak is tagja volt. Tafer 17 évesen már bemutatkozhatott az Olympique Lyonban, 2010 óta pedig a Toulouse-ban bontogatja szárnyait. 

Tafer már az Olympique Lyonban is megcsillantotta tehetségét: 

Mexikó válogatottjában Erick "El Cubo" Torresre hívnánk fel a figyelmet. A mindössze 18 éves csatár a Guadalajara játékosa, 2011 januárjában rögtön góllal mutatkozott be a mexikói élvonalban, a Pachuca ellen pedig már duplázni tudott. A csatár játékát a Manchester Unitedben játszó Javier "Chicharito" hernandezéhez hasonlítják.

Torres gólja a Queretaro ellen: 

A legtöbb ismert nevet kétség kívül az olasz válogatott keretében találhatjuk, elég, ha csak Davide Santont említjük.

A 20 évesen a névjegyét már az Interben is letevő tehetséges védő idén a Cesenát segítette játékával, ráadásul már 2009-ben bemutatkozhatott a felnőtt válogatottban, melyben eddig hét alkalommal lépett pályára.

Sokaknak ismerős lehet Alberto Paloschi neve is, a 21 éves támadó háta mögött már komoly Serie A-s múlt van, megjárta már a Milant, a Parmát, idén a Genoában futballozott, jövőre pedig ismét a milánói piros-feketék mezét öltheti majd magára.

Nem szabad elfelejtkezni Fabio Boriniről sem, aki a Chelsea játékosa, ám idén a másodosztályú Swansea-ban futballozott, nem is akárhogy, hiszen kilenc meccsen hat góllal segítette feljutáshoz a walesi klubot, ráadásul a Premier League-be jutásról döntő play-off fináléban kiharcolt egy tizenegyest is a Reading ellen 4-2-re megnyert találkozón.

Borini óriási szabadrúgásgólja a Norwich ellen:

A teljesség igénye nélkül remekül látható tehát, hogy a magyar válogatott nagyon komoly erőpróba elé néz, és valóban kemény ellenfelekkel szemben mutathatják meg magukat nemzeti együttesünk tehetségei.

 A tornán két csoportban nyolc együttes feszül egymásnak, a két-két továbbjutó kerül az elődöntőbe, ahol a finálé és a bronzmeccs résztvevőiről döntenek majd.

 

2011. 06. 02. - Három góllal verte Kínát az U21-es válogatott

U21-es válogatottunk második félidei jó játékának köszönhetően három góllal győzte le Kínát a Touloni Tornán.

A magyar U21-es válogatott a kínaiak ellen kezdte meg szereplését a tornán, Róth Antal távollétében Pölöskei Gábor szövetségi edző hirdette ki a mieink kezdő tizenegyét. A válogatott a Gulácsi Péter - Szokol Zsolt, Fiola Attila, Kádár Tamás, Katona Máté - Kiss Máté, Simon Ádám - Gosztonyi András, Balogh Balázs (Balajti Ádám, 52.), Simon Krisztián (Bódi Ádám, 56.) - Futács Márkó (Eppel Márton, 80.) összeállításban lépett pályára.


Együttesünk az előzetes esélyeknek megfelelően már a mérkőzés elején mezőnyfölényre tett szert, a támadások azonban ekkor még nem voltak kellően hatékonyak, sok volt a pontatlanság, ezért a kínaiak eredményesen szűrték az akciókat. Az első félidő legnagyobb helyzetét az ellenfél alakította ki, egy bal oldali szöglet után Pengfei Xie a jobb oldali kapufára fejelte a labdát.

A gólnélküli első játékrészt követően a második félidő már sokkal jobban kezdődött válogatottunk számára, a 42. percben Futács Márkó tette ki a jobb szélre a labdát, Gosztonyi András egy csel után pontosan ívelt a jobb kapufánál lendületből érkező Katona Mátéhoz, aki 4 méterről a hálóba fejelt (1-0). A találat után is támadásban maradtak a mieink, és az 53. percben megszületett a második magyar gól: Futács a felezővonal közeléből egy rágyorsítás után két védőt is becsapva vezette kapura a labdát, majd a kifutó kapus mellett 16 méterről a hálóba helyezett (2-0).

A folytatásban a kínaiak bátrabban kezdtek el támadni, s volt ugyan egy-két lehetőségük, de ezzel együtt a védekezésük szellősebb lett, így a mieink előtt is adódtak újabb helyzetek. A 81. percben a pillanatokkal korábban csereként beálló Eppel Márton csapott le egy hazaadásra, kihasználva a kínai kapus hibáját megszerezte a labdát, majd az üres kapuba passzolt, beállítva a 3-0-ás végeredményt.

 - Az első félidőben több hibával játszottunk, mint terveztük, ezért a szünetben azt kértem a játékosoktól, hogy kicsit gyorsabb tempóban, koncentráltabban, de a szervezettséget mindvégig megtartva futballozzunk. A fordulás után feljavult a játékunk, helyzeteket alakítottunk ki, és ezekből gólokat is tudtunk szerezni, ennek köszönhetően megérdemelt győzelmet arattunk - értékelt a mérkőzést követően Pölöskei Gábor.

A mérkőzés után hazafelé csatlakozott a válogatotthoz a kórházat elhagyó Róth Antal is, akit nagy taps fogadott a csapat buszán. A szövetségi edző megköszönte a szakmai stábnak, és különösen Pölöskei Gábornak, hogy távollétében ellátta a teendőit, majd a csapat visszautazott a szállására.

U21: Kreativitásban is lenyomtuk Kínát - így értékeltek Gosztonyiék

A Kínát 3-0-ra legyőző magyar U21-es válogatott háza táján mindenki egyetértett abban, az első félidőben még döcögött a gépezet, a szünet után viszont már produkált a gárda szép dolgokat. Gosztonyi András úgy véli, kreativitásban felülmúltuk a riválist, Kádár Tamás szerint pedig a siker sokat érhet a torna további részére nézve.

- pepsifoci.hu - A mérkőzést követően így értékelték a főszereplők az összecsapást:

Pölöskei Gábor (a magyar csapat másodedzője): – Az első félidőben sok hibával játszott a csapat. Aztán szerencsére ezen túl tudtunk lendülni, és rúgtunk három gólt. Annak ellenére, hogy egy hihetetlenül gyors csapat volt az ellenfelünk, le tudtuk őket kontrázni. Kiválónak értékelem összességében a teljesítményünket.

Gosztonyi András (a mieink játékosa): – Jól indult számunkra a torna, s bár a kínaiakról nem sokat tudtunk a mérkőzést megelőzően, sikerült legyőznünk őket. Ellenfelünk végig küzdött, hajtott, nem mondanám, hogy könnyen adták a bőrüket, ám egyértelműen jobbak, kreatívabbak voltunk és többet is birtokoltuk a labdát. Szerintem, az eredmény jól tükrözi a meccs képét. Róth Antal hiányzott ugyan a kispadról, ám ez nem volt befolyással a játékunkra, ráadásul szerencsére már a találkozó után, egy kórházi kivizsgálást követően ismét csatlakozhatott hozzánk.

Kádár Tamás (a magyar csapat védője): – Nehéz mérkőzés volt, amit nagyon meg akartunk nyerni, hiszen egy ilyen tornán mindig fontos a jó nyitány. Az első félidőben nem teljesítettünk valami jól, utána viszont feljavultunk, és sikerült szerencsére háromszor is betalálnunk. Nagyon fontos sikert arattunk a viadal további része szempontjából.

Su Maozhen (a kínaiak mestere): – Jó meccs volt. Sajnos fiatal csapatomat fizikálisan felülmúlták a magyarok, viszont technikai képzettségben és eltökéltségben mutattunk biztató dolgokat. A torna hátralévő részében minden lehetséges, de nagyon nehéz dolgunk lesz.  

Győzelem lett a bizalom és a csapatmunka eredménye

Mindenki kivette a részét a magyar U21-es válogatott Kína elleni sikeréből, hiszen a játékosok mellett a szakmai stáb tagjaira is a szokásosnál nagyobb feladat hárult.

Róth Antal szövetségi edző nem lehetett jelen a magyar korosztályos csapat nyitómérkőzésén a 39. Touloni Tornán, hiszen szerda reggel óta, erős gyomorfájását követően, egészségügyi felügyelet alatt tartották a francia orvosok, és határozottan eltiltották attól, hogy csütörtökön a kispadra üljön. A szakember a kórházban sem kételkedett a magyar csapat sikerében, és a válogatotthoz való visszatérését követően elmondta, teljes mértékben megbízott kollégájában, Pölöskei Gáborban, és játékosaiban. Ebben a helyzetben az U21-es csapat tagjai természetesen a vezetőedzőjükért is küzdöttek a Kína elleni első csoportmeccsen. A találkozó kettős sikert hozott, hiszen a magyar csapat gólnélküli első félidőt követően magabiztos, 3-0-ás győzelmet aratott, és a mérkőzés után Róth Antal is visszatért a magyar válogatotthoz.

 

- Nagyon kellett az önbizalom a csapatnak, ezzel együtt a helyén kezeljük a Kina elleni mérkőzést  – fogalmazott Futács Márkó, a második, szépségdíjas gól szerzője, akit a helyszínen a mezőny legjobbjának választottak. - Tudom, hogy ilyen gólt várhatóan nem lesz módom lőni a folytatásban, utoljára tizenkét évesen, a grundon vezethettem ennyit a labdát. Azt is tudjuk, hogy nehezebb összecsapások várnak ránk, de érezhetően felszabadultunk az első gólunk után, és ez segíthet a jó folytatásban. 

A középpályán futballozó Simon Ádám is nagy jelentőséget tulajdonít a vezető találatnak. – A szünet előtt is tettük a dolgunkat, de igazán a gólunk után jöttünk rá arra, hogy jobbak vagyunk ellenfelünknél, és bátrabban játszhatunk.

A csapatkapitány Gulácsi Péter két nagy védéssel járult hozzá ahhoz, hogy a mieink kapott gól nélkül fejezték be a mérkőzést.

 – Bíztam benne, hogy a csapat a körülményektől függetleníteni tudja magát, és teljesen ráhangolódik a mérkőzésre. Róth Antal távollétében is meg akartuk mutatni, hogy jó teljesítményre vagyunk képesek, de az első félidőben nem éreztünk rá, hogyan érvényesíthetjük fizikai fölényünket. A szünet után nagyobb önbizalommal futballoztunk, és ez sikert eredményezett, de észben tartjuk, hogy egy fiatal kínai csapat volt az ellenfelünk. Csak akkor lehetünk sikeresek, ha mentálisan erősek vagyunk, hiszen kemény mérkőzések várnak ránk. Kizárólag a játékkal szabad foglalkoznunk, és akkor lehet esélyünk az erős mexikói és francia csapat ellen is. Láttunk néhány percet az ő mérkőzésükből, és nyugodtan elmondható, egészen más tempóban futballoznak, mint a kínaiak.

Franciaország 4-1-re nyert Mexikó ellen, így a csoportot a házigazdák vezetik, karöltve a magyar csapattal.

 

2011.06.04. -  U21: Hatalmas szólógól után kaptunk ki Mexikótól

Elveszítette második mérkőzését a magyar U21-es válogatott a Touloni Ifjúsági Fesztiválon. A mieinket Mexikó győzte le 2-0-ra. Gólnélküli első félidőt követően egy hatalmas szóló végén szerzett vezetést az ellenfél, majd egy kapitális védelmi hiba döntött el mindent.

- pepsifoci.hu - A találkozó első félideje nem bővelkedett helyzetekben, mindkét csapat nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a lehető legnagyobb hatásfokkal állítsa meg az ellenfél támadásait. A mieink visszahúzódtak saját térfelükre, Mexikó játszott mezőnyfölényben, de 20-30 méterre a kapunktól elfogyott a közép-amerikaiak tudománya. A játékrész derekán aztán egy percen belül mindkét oldalon akadt egy-egy méretes lehetőség: Eppel lefejelt labdája után Balajti hibázott, a másik oldalon egy közeli lövésbe kellett belevetődnie Gulácsinak.

Fordulás után sem záporoztak eleinte a ziccerek, egy elég komoly egyéni villanással viszont előnyt szerzett Mexikó. Az ellenfél legjobbja, az állítólag az Arsenal által is figyelt Davila a felezővonaltól indulva vagy hét magyar mellett-között kígyózott el, és egy parádés lövésre is maradt ereje. Gulácsinak esélye sem volt, mint ahogyan tíz perccel később sem, amikor egy kapitális védelmi hibát használt ki az ellenfél.

A hátralévő bő tíz percben nem tudott érdemben újítani Róth Antal együttese, és a vereséggel a gárda nagyon távol került a továbbjutástól. A házigazda franciák ellen kellene valami jó eredményt produkálni a következő körben a továbblépéshez.

Magyarország – Mexikó 0-2 (Davila 58., Orrantia 68.)

 U21: ”A nehezebb utat választottuk”

Róth Antal mérkőzés utáni szavait idézi az mlsz.hu, a tréner az U21-es válogatott szombat délutáni Mexikó elleni 2-0-s vereség után úgy vélte, van még esély az elődöntőre, igaz, a nehezebb utat választotta ehhez a csapat.

- pepsifoci.hu - Róth Antal az U21-es válogatott nizzai veresége után beszélt az mlsz.hu-nak, a magyarok szakvezetője érthetően nem volt megelégedve a látottakkal a Mexikó elleni 0-2 után.

 

– Az első félidőben kiegyenlített küzdelmet láthattunk, bár volt némi félreértés a játékunkban, mert kicsit úgy játszottunk, mint akik mindenáron gólnélküli döntetlennel akarják befejezni a mérkőzést. A második játékrészben feljavult a teljesítményünk, ekkor azt éreztem, hogy akár a vezetést is megszerezhetjük. Ennek ellenére Mexikó lőtte az első találatot, amihez több védekező játékos hibája is kellett, miként a második gól is egy látványosan nagy hiba után született. A futballban semmi sem lehetetlen, így még van esély az elődöntőben jutásra, de kétségtelenül a legnehezebb utat választottuk ennek eléréséhez.

2011.06.06. - Ilyen nincs - óriási magyar dráma a hosszabbításban

 

 

- pepsifoci.hu - Az első félidőben a franciák ugyan irányították a történéseket, és helyzeteket is ki tudtak dolgozni, de azért látszott a már továbbjutónak tekintett házigazdákon, hogy egyrészt négy alapemberüket pihentették, másrészt, hogy nem annyira félelmetesek, amennyire a korábbi eredményeik sejtették. A magyar U21-es csapat fegyelmezett játékkal tartotta a lépést, és nem is volt érdemtelen, hogy, egálban tartottuk a francia válogatottat az első 40 percben (0-0).

A szünet után aztán nem csak a kínaiak helytállásának (a csoportutolsó vezetett is Mexikó ellen), de egy remek gólnak is örülhettünk, hiszen Gosztonyi kiváló passzából Futács higgadtan a kapuba passzolt, így közelinek tűnt a 4 közé jutásunk. Ez a reményünk a hátralévő percekben annak ellenére sem tűnt túlságosan veszélyeztetettnek, hogy Mexikó átvette a vezetést a másik meccsen.

A franciák ugyan próbálkoztak, de nem volt benne a gól a játékukban, aztán a végén egy kihagyást kegyetlenül megbosszultak, és a csapatkapitány, Duplus fejesével ikszre mentették a meccset a hosszabbításban.

Az 1-1-gyel Magyarország a harmadik helyen végzett 4 ponttal, így nem jutott a Touloni Torna legjobb négy csapata közé. Nem sokon múlt.

Franciaország - Magyarország 1-1 (Duplus 82., ill. Futács 46.)

Budapest, június 8. Gulácsi, Kádár, Simon, Gosztonyi és Futács kiemelkedtek.

  

 

2 perc híján hatalmas bravúrt ért el a magyar U21-es válogatott a Touloni Tornán, miután 1-0-ra vezetett és továbbjutásra állt a már 4 közé jutott franciák ellen, akik egy szöglet utáni fejessel a hosszabbításban egalizáltak, így a gallok és Mexikó lépett tovább a B-csoportból.

Nem titok, hogy még egy Luxemburg-Magyarország barátságos mérkőzésen is tucatnyi klub megfigyelője ül a lelátókon. Ez a szám sokszorosára nő, ha egy olyan magasan jegyzett tornáról beszélünk, mint a touloni. Hogy mást ne említsünk, például az egyiptomi U20-as vb-n volt, hogy egy szektort csak a menedzserek, megfigyelők tettek ki, így egészen biztos, hogy a magyar U21-es válogatott tagjait is megkülönböztetett figyelemmel követték a franciaországi viadalon.
De mégis, ki profitálhat ebből?
Véleményünk szerint Gulácsi Péter, Kádár Tamás, Simon Ádám, Gosztonyi András és Futács Márkó nyújtott a 3 csoportmérkőzésen olyan teljesítményt, ami alapján felfigyelhettek rájuk. Természetesen ezen kívül is akadtak még jó teljesítmények, ám amíg a fent felsorolt nevek meggyőzőek lehettek, addig a fel-felvillanó játékosok esetében inkább valószínűbb, hogy további mérkőzéseken ismerkednek velük a megfigyelők.
Gulácsi Péter és Kádár Tamás már korábban "célba" ért, előbbit a Liverpool, utóbbit a Newcastle United szerződtette, ám mindkét labdarúgó kölcsönadás előtt áll, így létfontosságú volt a számukra, hogy jó teljesítményt nyújtsanak. Gulácsi ismét bizonyította, hogy korosztályában Európa legjobbjai közé tartozik, így számára egy holland, netán belga élvonal ideális hely lehet a további fejlődésre. A kapus kiemelkedett az egész tornán a magyar keretből.
Kádárt ugyan a franciák ellen egy nagy védekezési hibát követett el, ám az előző mérkőzéseken megbízható volt. Összességében jó benyomást keltett.
Simon Ádám is fontos láncszeme volt a magyar csapatnak, és szinte biztos, hogy a Palermo vezetői is árgus szemekkel figyelték új játékosuk minden mozdulatát, és nem kellett csalódniuk.
Gosztonyi András nevét több európai országban is ismerik. A Videoton labdarúgója jól döntött, amikor elfogadta a fehérváriak ajánlatát, mert így az egész szezon során játékban volt, és az idény végére - azt a csúnya könyököst leszámítva - formába lendült. Nagyon meg lennénk lepve, ha még jövő ilyenkor is NB I-es játékosnak mondhatná magát.
Futács Márkó számára is borzalmasan fontos volt egy jó szerepelés. Az Ingolstadtban nem futott jó szezont, a Werder Bremennél már-már lemondtak róla, ám a tornát követően egészen biztosan lesznek majd kérői. Érdekesség, hogy az U20-as vb-csapatból is az egyik legfelkapottabb játékosunk volt a tornát követően - elsősorban kivételes fizikai adottságai miatt -, ám végül ebből mégsem tudott profitálni. A játékos nemrégiben menedzsert váltott, így egy jó háttérmunkával most megtalálhatják a számára leginkább fekvő bajnokságot és csapatot.
 

 


 

 

 

 

 

     
Háttérzene
     

Legutóbb feltöltött információk

     

 

 


 
 

 

 

NUFC hivatalos oldal:

 

Chronice Live:

Angol szurkolói oldal:

 

Magyar szurkolói oldalak:

(klikk a bannerekre)

 Blaydon Races

 

Tamas Kadar - The Magpie:

 

 

Fotók - Kádár Tamásról:

 

Sportfotók:

 

Sport fotók

(Live pictures):

 

SNSpics:

 

Zimbio pictures:

 

NUFC pictures:

 

     
My Family

Édesanyám oldalai: 

 

 

 Nővérem tortacsodái:

 

 

 

 

 

     

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!