Kádár Tamás honlapja
Legfrissebb hírek
     
Menü
     
Nemzetközi szereplések
     
Utánpótlás válogatott
     
ZENE
     
Szurkolók írták

 

     
Képtár
     
Elérhetőség
     
VENDÉGKÖNYV

Ide írhatsz!

     
Bannerem
     
Társalogjunk!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Ennyien jártak nálam
Indulás: 2007-03-03
     
U-19 EB qualifier in Hungary

 

 

Európa Bajnokság

U-19

2007-2008.

2007. szeptember 27.

Sisa Tibor szövetségi edző kihirdette az októberi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő U19-es válogatott huszonegy játékosból álló keretét.

                           


Az U19-es válogatott kerete:

Gulácsi Péter (FC Liverpool), Pokorni Péter (Paks) – kapusok,
Szekeres Adrián, Lengyel Dániel, Busai Attila, Gál András, Simon Ádám, Nikházi Márk, Szabó László (mindannyian MTK Budapest), Korcsmár Zsolt, Dvorschák Gábor, Szolnoki Péter, Nagy Olivér (valamennyien Újpest), Présinger Ádám (Integrál DAC), Kádár Tamás (Zalaegerszegi TE), Debreceni András (Budapest Honvéd), Birtalan Botond (FC Sopron), Simon András, Németh Krisztn (FC Liverpool), Dudás Ádám (Szpartak Moszkva), Koman Vladimir (Sampdoria) – mezőnyjátékosok.

A keret tagjai október 2-án, kedden 10 órakor találkoznak a Puskás Ferenc Stadionban, ahonnan Dunavarsányba utaznak. A válogatott 7-én, vasárnap átköltözik Mórra, s onnan megy majd a mérkőzésekre.

2007.10.07.

 

Sisa Tibor, az U19-es válogatott szövetségi edzője kijelölte csapata 18 fős keretét az Eb-selejtezőkre. A szűk keretbe ezúttal Tóth Péter, Szolnoki Péter és Dvorschák Gábor nem került be.

Természetesen nincs a 18 játékos között a liverpooli Simon András sem, a támadó a csütörtöki edzésen vállsérülést szenvedett, s pénteken el is utazott. A válogatott tagjai vasárnap délelőtt elhagyták a dunavarsányi edzőtábort, s az Eb-selejtezők ideje alatt Móron szállnak meg. Délután Sisa Tibor a hétfői, 18 órakor kezdődő Kazahsztán elleni meccs helyszínén, a székesfehérvári Sóstói Stadionban tart edzést

Az U19-es válogatott kerete:

Kapusok:
Gulácsi Péter (FC Liverpool), Pokorni Péter (Paks)

Védők:
Szekeres Adrián (MTK Budapest), Korcsmár Zsolt (Újpest FC), Debreceni András (Budapest Honvéd), Lengyel Dániel (MTK Budapest), Présinger Ádám (Integrál DAC), Kádár Tamás (ZTE FC)

Középpályások:
Simon Ádám (MTK Budapest), Gál András (MTK Budapest), Busai Attila (MTK Budapest), Nagy Olivér (Újpest FC), Dudás Ádám (Szpartak Moszkva), Koman Vladimir (Sampdoria), Nikházi Márk (MTK Budapest)

Támadók:
Németh Krisztián (Liverpool), Birtalan Botond (FC Sopron), Szabó László (MTK Budapest)


Az Eb-selejtező programja:

Október 8., hétfő
Magyarország – Kazahsztán, Székesfehérvár, 18. 00 óra

Október 10., szerda
Wales – Magyarország, Székesfehérvár, 18. 00 óra

Október 13., szombat
Magyarország – Svájc, Tatabánya, 14. 00 óra

                    

Magyarország - Kazahsztán

6:0

2007.10.08.

 

U19-es együttesünk hétfőn lejátszotta első Eb-selejtezőjét. Sisa Tibor együttese Székesfehérvárott nagyszerű játékkal 6-0-ra győzött Kazahsztán ellen, s az első helyen áll a csoportban.

Teljesen megérdemelt siker

A számos helyzetet kialakító korosztályos gárda mindkét félidőben három gólt szerzett, de akár nagyobb különbségű vereséget is mérhetett volna a mindössze egyetlen kapuralövésig jutó kazah együttesre. Birtalan Botond a 22. és a 25. percben is a hálóba talált, harmadik gólunkat pedig Dudás Ádám szerezte, a 29. percben.

Negyedik gólunkat Nagy Olivér lőtte a 77. percben, majd a 80.-ban Busai Attila, 86.-ban pedig Nikházi Márk is eredményes volt. A kazahok nem találtak ellenszert határozott, célratörő játékunkra, remekül futballozó fiataljaink sikere teljesen megérdemelt volt.

- Nagyon fontos győzelmet arattak játékosaim, és úgy érzem, játékunk is jó volt – mondta a találkozó után Sisa Tibor. – Ezzel együtt nem szabad elfelejtenünk, hogy egy minitornán szerepelünk, két nap múlva ismét fontos mérkőzést kell játszanunk, tehát mostantól kezdve arra készülünk, hogy a következő meccseken is sikeresen szerepeljen a csapat.

A csoport másik mérkőzésén, Svájc és Wales összecsapásán 1-1-es döntetlen született, a csoportot a magyar válogatott vezeti.

                 

Magyarország - Wales

3:1

2007.10.10

Ismét győzött és továbbjutott az U19-es válogatott

U19-es válogatottunk szerdán játszotta le második Eb-selejtezőjét. Sisa Tibor együttese Székesfehérvárott 3-1-es győzelmet aratott Wales ellen, s így a harmadik - azaz a Svájc elleni szombati - mérkőzés eredményétől függetlenül továbbjutott a csoportból.

A második félidőben győzelemmé érett a fölény

Együttesünk gyorsan vezetést szerzett,
Nikházi Márk átadása után Busai Attila már a harmadik percben a kapuba talált. A brit csapat azonban érezhetően jól felkészült a magyar válogatottból, ezért kombinatív támadójátékunk ezúttal némileg akadozóbb volt, mint a hétfői találkozón. Sőt, Wales a játékrész utolsó percében, Partington révén az egyenlítő gólt is megszerezte.

A második játékrészben lendületesen futballozott a labdát többet birtokló magyar válogatott, s csapatunk fölénye az eredményben is megmutatkozott. A csereként beállt Németh Krisztián a 64. percben, Koman Vladimir indítását követően megszerezte a vezetést, majd a 76. percben a győzelmet is bebiztosította: ekkor Nagy Olivér bedobása után fejelt a kapuba.

Most is képesek voltunk újítani

A magyar győzelem - amelyet Kisteleki István elnök vezetésével az MLSZ csaknem teljeses vezérkara megtekintett – azt jelenti, hogy csapatunk a szombati, Svájc elleni mérkőzés eredményétől függetlenül továbbjutott.

A csoport másik találkozóján Svájc 6-1-re győzött Kazahsztán ellen. 

Fejér megyei Hírlap:

A 21. percben a hazai 16-oson belül Kádár tanítani való módon emelte ki a labdát, McLaggon elől.  

 

         

Magyarország - Svájc

2:1

Százszázalékos teljesítménnyel jutott tovább a csapat

2007. 10. 13.

U19-es válogatottunk az Eb-selejtező minitorna zárónapján Svájc ellen lépett pályára. Együttesünk harmadik mérkőzését is megnyerte, Lengyel Dániel és Koman Vladimir góljával 2-1-re győzött Tatabányán Svájc ellen. A mieink mögött a svájciak is továbbjutottak a csoportból.

A második félidőben fordított a csapat

A nagy szélben lejátszott mérkőzés első félidejében a játék zömmel a magyar térfélen folyt. A svájciak – akiknek továbbjutása a mérkőzés előtt még nem volt biztos, tehát mindenképpen győzni akartak -

Fabian Frei révén már a nyolcadik percben vezetést szereztek, s ezután is mezőnyfölényben maradtak. A szél ekkor őket támogatta, a mieink leginkább kontratámadásokkal veszélyeztettek.

A második játékrészben változott a helyzet, akkor már a magyar válogatott irányította a játékot. Nemcsak azért, mert a szél ekkor már a mieinket segítette, hanem mert nagyobb lendülettel és elszántsággal futballoztak, mint a helvétek. Az 58. percben Lengyel Dániel egyenlített, a 85. percben pedig Koman Vladimir bombagóllal szerezte meg a győzelmet.

A magyar csapat harmadik mérkőzését is megnyerte az Eb-selejtező minitornán, s százszázalékos teljesítménnyel, teljesen megérdemelten jutott tovább.

- Ezúttal két fáradt csapat küzdelmét láthatták a szurkolók, a nagy szél az első félidőben ellenfelünket, a másodikban pedig a mi együttesünket segítette – nyilatkozta a találkozó után Sisa Tibor szövetségi edző. – Válogatottunk erejét mutatja, hogy nem túl friss lábakkal is meg tudta nyerni ezt a mérkőzést, és ehhez, valamint a százszázalékos teljesítményhez gratulálok a játékosoknak.

A másik mérkőzésen Kazahsztán 2-1-re győzött Wales ellen, a mieink mellett Svájc is továbbjutott.A csoport végeredménye


1. Magyarország 3 3 - - 11-2 9 pont
2. Svájc 3 1 1 1 8-4 4 pont
3. Kazahsztán 3 1 – 2 3-13 3 pont
4. Wales 3 – 1 2 3-6 1 pont

 

 

Európa elitjében a csapat

2007. 10. 14.

Az érdem a fiúké, hiszen ők játszották le és nyerték meg a meccseket, én csak igyekeztem segíteni nekik. De nekem is nagy élmény volt ez a sorozat, főleg az utolsó mérkőzés. Az edzőt sokféle hatás éri, és olykor elgondolkodik, jól végzi-e a dolgát. Én is így vagyok ezzel, és ezen a szombaton hatalmas megerősítést kaptam: a csapat teljesítménye, valamint a Tatabányán szurkolók feledhetetlenné tették ezt a napot.

Játékosként és emberként is bizonyítottak

- Mi a magyar U19-es válogatott legnagyobb értéke?

- Ez egyszerű. Maguk a játékosok. A fiatalok hozzáállása példás volt, és mindannyian a lehető legtöbbet nyújtották a mérkőzéseken. Eddig is tudtuk, hogy vannak nagy ígéreteink, igazi egyéniségeink, akik szép jövő előtt állhatnak. Ám most nemcsak játékosként, hanem emberként is nagyszerűen szerepelt mindenki. Nem voltak sértődések, duzzogások, mindenki maximálisan alkalmazkodott. Hogy csak egy példát említsek: tudtam, hogy Németh Krisztiánt nem játszathatom végig, mert nem teljesen egészséges. Ezt megmondtam neki is, ő meg azt felelte, ha így látom jónak, akkor ennyi idő alatt próbálja majd legjobb tudásával segíteni a csapatot…

Tatabányai Napló:

Verhetetlenek a fiatalok - 11 gólt szerzett az U19-es gárda a három meccsen

„Sisa Tibi! A szívünkbe beleégtél, hazavárunk!”

A tatabányai stadion kerítésére éppen a magyar kispaddal szemben kifeszített transzparens szerint az U19-es válogatott szövetségi edzője manapság is nagyon népszerű a városban, ahol évekig dolgozott vezetőedzőként. Ebből a szempontból tehát kitűnő választás volt az Eb-selejtező utolsó mérkőzésének helyszínéül éppen ezt az arénát kijelölni.

Metsző hidegben és szélviharban kezdődött az összecsapás, és érezni lehetett, hogy a zord időjárás igencsak zavarja a futballistákat. Noha az első akciót a már továbbjutó magyar csapat vezette, az első gólt mégis Svájc szerezte meg – és meg kell hagyni, meglehetősen tudatosan felépített, szép akció végén.

Tovább szaporította a magyarok problémáit, hogy a combsérüléssel bajlódó Szekeres Adrián nem tudta folytatni a játékot, helyére a Liverpool-csatár, Simon András ikertestvére, Simon Ádám állt be.

Sisa Tibor szövetségi edző már a mérkőzés előtt elmondta, jól ismeri a svájci utánpótlásképzést: náluk a gyerekek akadémiai futballoktatása – állami irányítás mellett – korszerű módszerekkel zajlik, míg nálunk magánemberek, magáncégek próbálkoznak hasonlóval, azaz képzett és technikás ellenfélre kell számítanunk. Jóslata tökéletesen bevált, a vezető góltól amúgy is megnyugvó svájciak ügyesen és tetszetősen adogattak. A magyar csapatból egyedül Koman Vladimir tűnt aktívnak, aki a megmegiramodó újpesti szélsőt, Nagy Olivért dobta támadásba jobbnál jobb labdákkal.

A szünetig a házigazda együttes nem is találta a ritmust, míg a svájciak kétszer is gólt ígérő helyzetet alakítottak ki, ám a selejtezőn eddig teljesen munka nélküli Gulácsi Péter remek védésekkel igazolta, nem hiába igazolta le őt is a Liverpool.

Akárcsak szerdán, Wales ellen, ezúttal is a második félidő elején lépett pályára Németh Krisztián, akit korosztályában a kontinens egyik legjobb játékosának tartanak, így a jelenlévők tőle várták a fordulatot. S bár a csatár nem szerzett gólt, mindenki számára egyértelmű volt, óriási változást jelentett a szerepeltetése a csapat támadójátékában. Lendületes lett a fiatalok futballja, és ez még akkor is igaz, ha a svájciaknak több gólszerzési lehetőségük akadt.

Talán a vendégek is érezték, hogy egyre erőteljesebbek a magyarok, ezért a karmestert, Koman Vladimirt időnként brutális szabálytalanságokkal próbálták megfékezni. Ezután talán a sors igazsága volt, hogy a hajrában a Sampdoria légiósa ritkán látható szép lövéssel megszerezte a győzelmet jelentő gólt.

A magyarok nem játszottak igazán jól, ám erejüket jelzi, hogy erős csapatot tudtak legyőzni, hátrányból fordítva. És erre csak az igazán jó együttesek képesek. A magyar válogatott tehát továbbjutott, ez szinte kötelező volt ettől a gárdától, ám hogy százszázalékos mérleggel lépett az elitkörbe, azért jár a dicséret.

 

 

     
Háttérzene
     

Legutóbb feltöltött információk

     

 

 


 
 

 

 

NUFC hivatalos oldal:

 

Chronice Live:

Angol szurkolói oldal:

 

Magyar szurkolói oldalak:

(klikk a bannerekre)

 Blaydon Races

 

Tamas Kadar - The Magpie:

 

 

Fotók - Kádár Tamásról:

 

Sportfotók:

 

Sport fotók

(Live pictures):

 

SNSpics:

 

Zimbio pictures:

 

NUFC pictures:

 

     
My Family

Édesanyám oldalai: 

 

 

 Nővérem tortacsodái:

 

 

 

 

 

     

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!